De älskar sin Domherre

Några dagar innan julafton för drygt två år sedan flyttade familjen Gauffin i Nyköping in i sin vita Domherre. Husvalet har de aldrig ångrat. När de gick in i en Domherre första gången, kände de att det här var huset för dem.

– Hallen är vi så förälskade i, säger Nathalie. Det är öppet och luftigt, precis som det ska vara när man har barn som springer ut och in. Ja, och så en schäfer också förstås…  

Efter några år i ett parhus kände Nathalie, Victor och Felicia Gauffin att det var dags för hus. Familjen var dessutom på väg att bli större – familjens minsting Theodore låg i magen och mer plats stod högt på önskelistan. Men det där med att hitta ett hus var lättare sagt än gjort. Nyköpingsparet tittade på hus till och med i Stockholm, tio mil bort utan att hitta något som passade.

– Inget hus kändes riktigt bra. Det var bruna lister och massor som behövde göras på husen. För de pengarna kunde vi lika gärna bygga nytt.

Tomten hittade de hemma i Nyköping i Arnö, området där Nathalie vuxit upp. Paret började leta efter en lämplig husleverantör, vilket visade sig vara ganska lätt.

– Eftersom vi ville ha ett hus som var platsbyggt så var det inte så många leverantörer att välja bland. De där förproducerade husväggarna var ingenting för oss. Det kändes ganska självklart för oss att vi skulle välja Fiskarhedenvillan. Vi tycker att husen känns gedigna och bra. Det är ”riktiga” material och mycket trä.

Slippa trappor

Nathalie och Victor ville ha ett enplanshus för att slippa trappor och för att de ska kunna bo kvar i huset hela livet. De gjorde ett besök i en Domherre och kände direkt att det här var deras hus.

– Det var bara wow, det här är vi, säger Nathalie! Vi har ritat om huset en del så att vi får det så att det passar oss. Vi har förlängt det och gjort om sovrumsdelen, bland annat. Vi ville inte ha en korridor vid sovrummen utan har gjort ett allrum till barnen så att de har ett rum att leka i och när de blir större så är det ett perfekt rum att umgås med kompisar i. Dessutom blev planlösningen öppen på det här sättet.

Familjen valde också en annorlunda kökslösning där köket domineras av en enorm köksö. All förvaring finns i lådor, överskåp existerar inte.

–Vi har också  valt en annan köksleverantör än standard och den här valfriheten gillar vi verkligen. Det är inga problem att välja till, välja bort eller förändra.

– Här ska vi bo i alla evighet, säger Nathalie. Vi trivs så himla bra och det gör barnen också. Vi ska också snart bli familjehem, vi har plats för en till i huset och ser fram emot att få välkomna ett barn som behöver en trygg familj.