Husleverantören Fiskarhedenvillan

Husleverantören Fiskarhedenvillan har funnits sedan 1993 och levererar ungefär 650 villor varje år. Företaget omsätter 670 miljoner kronor (2015). Bland våra medarbetare hittar du administratörer, arkitekter och ingenjörer. Inom ramen för ett väl etablerat nätverk samarbetar vi också med noga utvalda återförsäljare, entreprenörer och experter inom olika områden.

Vision & affärside

Vår affärsidé är att tillsammans med våra kunder utveckla marknadens mest prisvärda och platsbyggda kvalitetshus.

Vår vision är att vi ska vara förstahandsvalet för kvalitetsmedvetna husbyggare över hela Norden med marknadens mest nöjda kunder.

Vi är mer än en husleverantör. Fiskarhedenvillan är också en arbetsgivare och ett aktiebolag.”

Vår historia

Husleverantören Fiskarhedenvillan föddes i Dalarna under tidigt 90-tal. Grundaren startade verksamheten i sitt garage och vände sig till de som sökte ett smart alternativ på husmarknaden. Affärsidén byggde då, precis som nu, på prisvärda, lättmonterade hus rotade i en stark hantverkstradition. Där man bygger ett hus bräda för bräda, på plats – inte i en fabrik. Hus som många ska kunna köpa och bygga, med eller utan entreprenadhjälp.

Våra ägare

Litorina förvärvade Fiskarhedenvillan i februari 2012. Litorina, grundat 1998, är ett private equity-bolag som fokuserar på att förvärva och industriellt utveckla mindre och medelstora, företrädesvis svenska, företag tillsammans med dess ledande befattningshavare. Litorina erbjuder bred och djup kompetens genom egen organisation samt genom sitt nätverk av industriella rådgivare. Litorina Capital Advisors AB agerar som investeringsrådgivare åt Litorinas fonder. Bakom Litorina står ett antal långsiktiga och välrenommerade institutioner som tillsammans investerat cirka 4,8 miljarder kronor i Litorinas fyra fonder.

Vi arbetar med ESG

Fiskarhedenvillan har som ambition att vara en bra partner för såväl kunden som våra samarbetspartners, miljön och samhället i stort. Vi arbetar strukturerat med ESG, där ESG står för Environment (miljö), Social (samhälle) och Governance (bolagsstyrning). Vi uppdaterar vårt ESG-program varje år.