Hur går det till att bygga hus?

Sedan 1993 har vi som hustillverkare hjälpt våra kunder att bygga hus. Fiskarhedenvillan har alltid byggt hus i lösvirke. Det innebär att vi bygger alla våra hus på plats på kundens tomt, en bräda i taget. Detta gör att du som kund till Fiskarhedenvillan kan vara med och påverka hur ditt hus ska se ut i en väldigt hög utsträckning. Vi väljer att kalla vår flexibilitet för frihet, en frihet som för dig som kund innebär att du själv får välja.

Här nedan har vi samlat all information om hur det går till att bygga nytt hus.

Bygga nytt hus? - Vi guidar dig genom processen

När är det dags att söka bygglov? Hur går mötet med banken till? Vad ska du tänka på när du ritar ditt kök? Här kan du läsa om hela processen.

Vad ingår i villabyggsatsen?

Vad ingår i villabyggsatsen när du köper ett hus från Fiskarhedenvillan? Här kan du läsa mer om vad som ingår i vår villabyggsats som standard.

Våra avtalsformer

För att bygga din Fiskarhedenvilla behövs sex olika hantverkarsarbeten. Avtalen med dessa hantverkare kan skrivas på olika sätt och kallas för utförandeentreprenad.

Så här byggs huset

Funderar du på hur det går till att bygga en Fiskarhedenvilla? Här får du svar på vilka olika typer av hantverksarbeten som krävs för att färdigställa ditt hus.

Lediga tomter

Ofta får vi frågan vilken del av husköpet som vi anser vara den allra viktigaste. Och lika ofta blir svaret – tomten. Det finns naturligtvis andra delar som också är betydande, men just tomten är speciellt. Om du inte trivs med området eller tomten du köpt, kommer du sannolikt inte att trivas i huset.

Våra kunders husdesign

Se hur våra kunder har designat sina hus och ändrat planlösningar. Många av husdesignerna har inspirerats från någon husmodell, några andra har ritat huset helt efter sina egna idéer och behov.

Har du några frågor? Kontakta mig idag

Att bygga hus i sten

Här listar vi all information om hur det är att bygga stenhus.

Att bygga hus i trä

Här hittar du all information du behöver för att bygga trähus.

Standard- och tillvalsprodukter

Här kan du läsa vår standard- och tillvalskatalog online.