Vad är speciellt med Atmosfär?

Skapad för det pågående livet

Atmosfär är smart designade hus med flexibla ytor som lätt kan förändras när behovet för en familj förändras över tid. Smart förvaring istället för extra kvadratmetrar. Stora ljusinsläpp och härlig rymd. Välritade och framtidsoptimerade hus för det pågående livet.

Optimerade hus för framtiden

Atmosfär är ett levande koncept som hela tiden utvecklas och förbättras. Därför byts leverantörer och produkter ut löpande inom Atmosfärkonceptet. Allt för att du som kund ska få en så bra och effektiv produkt till ett så lågt och attraktivt pris som möjligt!

Hög kvalitet och exklusiv standardtill ett lägre pris!

För att uppnå dessa mål har vi ett riktigt bra och energieffektivt värmesystem samt FTX-anläggning. Anläggningen tar vara på värmen på bästa sätt, minskar kallras samt ger dig bättre inomhusklimat. Dessutom ingår solpaneler som standard i hela kollektionen – husen som sänker din elräkning helt enkelt! Nedan ser du ett räkneexempel där vi jämför elkostnaden för ett begagnat hus mot Atmosfär 106.

All vår kunskap om hållbarhet är inbyggd i Atmosfär

De senaste åren har vi gjort en resa för att lära oss att bli mer hållbara och så småningom klimatneutrala. Ur denna resa växte Atmosfärkollektionen fram. Husen i Atmosfärkollektionen har 15% lägre koldioxidbelastning och även 15% lägre energiförbrukning – win win för dig, oss och planeten!

Byggonline

Det finns fortfarande material- och färgval att göra på ditt Atmosfärhus. Det finns också ett antal tillval att välja mellan. Alla val hittar du på Byggonline. I Byggonline hittar du också priser på byggsats och byggnation.

Många fördelar för dig som kund!

LÄGRE KOSTNAD

SNABBARE LEVERANS

SNABBARE INFLYTTNING

HÖG STANDARD

Läs Atmosfärkatalogen online

Bakgrunden till Atmosfärkollektionen?

Det började med en bra idé.

Det hela började med en idé om attt skapa ett helt koldioxidneutralt småhus – eftersom det aldrig tidigare hade gjorts.

Tanken till Villazero föds.

Detta mynnade ut i ett samverkansprojekt som döptes till Villazero. Tillsammans med Mondo Arkitekter och Structor Byggteknik ritade och konstruerade vi koncepthuset Villazero.

Målet var att utmana branschen och dess normer.

Huset byggdes med två fokusområden – ekologisk och social hållbarhet. Några viktiga delar i detta var att huset byggdes på en trägrund, istället för betong och fick även ett tak helt i trä. Dessutom byggdes Villazero av nästan enbart kvinnor vilket blev ett sätt att utmana den mansdominerande branschen.

Världens första koldioxidneutrala småhus.

Målet uppnåddes och Villazero blev certifierat som världens första koldioxidneutrala småhus.
Villazero har belönats med många priser.

Lärdomarna från Villazero gav oss grunden till Atmosfär.

Villazero har lärt oss mycket om hållbart byggande och vi har nu byggt in all den kunskapen i Atmosfärkollektionen.

ARKITEKTENS ORD

Atmosfär har skapats för livet, så som det är när det pågår för fullt. Välritade, flexibla hus där du inte behöver sakna någonting. Vi har jobbat med semiöppna planlösningar, långa obrutna siktlinjer och mycket funktion även i passager. Jag älskar hur ljuset får falla in från flera håll i alla rum och hur de stora fönsterpartierna gör husen oberoende av väderstreck.

– Andreas Nordström, arkitekt

PROJEKTLEDARENS ORD

Med Atmosfär sätter vi en ny standard för hur våra hus kan byggas. Den här gången är också klimatet en viktig beställare. Materialen är noggrant utvalda genom livscykelanalyser och vi har haft stort fokus på att sänka husets energiförbrukning, till fördel för både miljön och plånboken. Jag gillar verkligen att vi lyckats ta fram husmodeller med lägre CO2-belastning utan att huset blir mer kostsamt. Det gör ett mer hållbart boende tillgängligt för många fler.

– Erik Jäderbrink, projektledare

Atmosfär 122 122m2

5 rum 3 sovrum
2 000 000 SEK

Se husmodel

Kontakta oss