Varma material – huset är klätt med trä inomhus – ger en känsla av att naturen är integrerad med i, och blir en levande del av huset.

Två lugna rumskärnor – en avdelning till vuxna och en till barn – placerade runt om ett gemensamt allrum som öppnar sig mot omgivningarna. Rummet förlängs och blir till en terrass, där man kan tillbringa varma dagar och lugna kvällar.

Allrummet är husets hjärta. Utsikten till omgivningarna är fri och öppen, men ändå med små skyddande hörnor. Solljuset filtreras under dagen genom de yttre omgivningarna och ljuset ändrar sig i takt med att dagen går, detta ger olika stämningar och atmosfär i rummen hela dagen. Här är samvaro och närhet i centrum.

Den enkla och klassiska sadeltakskonstruktionen gör att man lätt kan ändra storleken på rumskärnorna, allt efter behov.

Friis & Moltke 03

Husets möte med naturen ger ett överraskande ljus och volym till husets fina rum. Omgivningarna utomhus dras med in i husets hjärta och bestämmer dagens stämning.

Utvändig yta142 kvm
Antal rum5
Varav sovrum3
Takvinkel18

Planlösning

Friis & Moltke 01

Här skapas ett ramverk för livet som vi lever tillsammans. Runt omkring det gemensamma smyckeskrinet, kärnan som är i centrum, ligger rummen naturligt efter varandra i en öppen och sammanhängande sekvens

Till Friis & Moltke 01

Friis & Moltke 02

Två funktionella rumskärnor – placerade på var sin sida av ett ljust, öppet allrum, skapar ny rymlighet. Rum till att leva livet i. Här bjuds man på öppenhet, kontraster och överraskningar.

Till Friis & Moltke 02

Se vårt samarbete med Claesson, Koivisto och Rune.

I samband med vårt tjugoårsjubileum inledde vi ett unikt arkitektsamarbete med de svenska designertrion Claesson, Koivisto och Rune.

Läs mer