Husets ”låda i låda” konstruktion skapar en överraskande öppenhet och inre kontakt mellan husets gemensamma utrymmen. Det stora öppna rummet ger en känsla av gemenskap – man är tillsammans, oberoende av var man befinner sig i huset. Den stängda träkärnan skapar en intimitet och kontrast till de öppna utrymmena.

Fasaden öppnar sig mot landskapet, samspelet mellan omgivningarna utomhus känns långt in i huset. Naturen blir en del av livet inomhus. Ljus och stämningar ändrar sig med årstiderna.

Friis & Motlke 01

Här skapas ett ramverk för livet som vi lever tillsammans. Runt omkring det gemensamma smyckeskrinet, kärnan som är i centrum, ligger rummen naturligt efter varandra i en öppen och sammanhängande sekvens. Ovanpå den öppna träkärnan öppnar sig ett fritt stort rum – som ett oväntat skeppsdäck med öppna vyer och utsikt. Här kan man andas och märka hela huset på en gång.

Utvändig yta188 kvm
Plan 1124 kvm
Plan 264 kvm
Antal rum5
Varav sovrum3
Takvinkel32,12

Planlösing

Friis & Motlke 02

Till Friis & Motlke 02

Friis & Moltke 03


Till Friis & Motlke 03

Se vårt samarbete med Claesson, Koivisto och Rune

I samband med vårt tjugoårsjubileum inledde vi ett unikt arkitektsamarbete med de svenska designertrion Claesson, Koivisto och Rune.

Läs mer