Husets inre är klätt med trä. Träets varma textur skapar en särskilt levande atmosfär som betonar husets otraditionella planlösning.

Konstruktionens otraditionella drag skapar små rum, i rummet,  med finurliga detaljer som till exempel en inbyggd soffa i vardagsrummet, en överraskande trappa som börjar med att man går upp på en avsats vid sidan av soffan.

Trappan leder upp till en mycket speciell plats i huset- två mysiga loft, som förbinds med en bro som leder över vardagsrummet . Härifrån kan du spana ut i det öppna vardagsrummet . Kontraster mellan ljus och skugga, transparens och densitet ger en magisk atmosfär. Naturen sugs in från båda sidor genom de stora fönsterpartierna i vardagsrummet och suddar ut gränsen mellan inne och ute – i takt med årstiderna får man skiftande atmosfär i rummen.

Friis & Moltke 02

Två funktionella rumskärnor – placerade på var sin sida av ett ljust, öppet allrum, skapar ny rymlighet.  Rum till att leva livet i. Här bjuds man på öppenhet, kontraster och överraskningar.

Utvändig yta213 kvm
Plan 1176 kvm
Plan 237 kvm
Antal rum:7
Varav sovrum:4
Takvinkel18

Planlösning

Friis & Moltke 01

Här skapas ett ramverk för livet som vi lever tillsammans. Runt omkring det gemensamma smyckeskrinet, kärnan som är i centrum, ligger rummen naturligt efter varandra i en öppen och sammanhängande sekvens

Till Friis & Moltke 01

Friis & Moltke 03

Husets möte med naturen ger ett överraskande ljus och volym till husets fina rum. Omgivningarna utomhus dras med in i husets hjärta och bestämmer dagens stämning.

Till Fris & Moltke 03

Se vårt samarbete med Claesson, Koivisto och Rune

I samband med vårt tjugoårsjubileum inledde vi ett unikt arkitektsamarbete med de svenska designertrion Claesson, Koivisto och Rune.

Läs mer