Tranan

Med sina klassiska proportioner och den traditionella verandan, blir Tranan drömmen för många familjer. Här förenas gammaldags charm med dagens krav på estetik och funktion. Huset har tydliga rumsavgränsningar men ändå upplevs planlösningen förhållandevis öppen.

Invändig yta: 177m²
Plan 1: 88.5m²
Plan 2: 88.5m²
Antal rum: 7
Varav sovrum: 5
Takvinkel: 34°
Pris: 1 544 000 SEK
Skapa en husbudget
Planlösning Arkitekten har ordet

Mellan planen är något bredare än trappen för att skapa en rymligare känsla och god kommunikation mellan våningarna. På övre plan möts man av det rymliga allrummet med tillhörande balkong mot entrésidan. Entrén har även en naturlig lite avskild koppling till tvättstugan med groventré samt wc/dusch. Köket och vardagsrummet ligger naturligt kopplade till entrén med tydliga rumsavgränsningar men med en förhållandevis öppen planlösning. I anslutning till vardagsrummet finns ett rum som med fördel kan användas som gästrum eller arbetsrum.”

Energiberäkning
Malmö
Frånluftsvärmepump 28,2 kWh/m2 ,år
Bergvärmepump 25,5 kWh/m2 ,år
Luft-/vattenpump 30,1 kWh/m2 ,år
Fjärrvärme 60,8 kWh/m2 ,år
Stockholm
Frånluftsvärmepump 32,4 kWh/m2 ,år
Bergvärmepump 29,0 kWh/m2 ,år
Luft-/vattenpump 35,1 kWh/m2 ,år
Fjärrvärme 68,9 kWh/m2 ,år
Umeå
Frånluftsvärmepump 45,6 kWh/m2 ,år
Bergvärmepump 39,5 kWh/m2 ,år
Luft-/vattenpump 46,6 kWh/m2 ,år
Fjärrvärme 89,1 kWh/m2 ,år
Husets energiprestanda mäts i enheten kWh/m², år och kallas Primärenergital. Primärenergitalet baseras på husets placeringsort samt vilken mängd och typ av energi som levereras till huset. Den levererade energin som omfattas av Boverkets byggregler är den energi som avses för uppvärmning, eventuell komfortkyla, tappvarmvatten och fastighetsenergi.

Läs mer om BBR:s definition av Primärenergital
3D Visning
3d icon

Några av våra kunders versioner av Tranan

Kontakta oss idag