Pressträff på tomten och projektets namn avslöjas!

2020-11-16

Så var det dags för en pressträff på tomten där vi ska bygga vårt klimatneutrala hus. Svårt att genomföra denna typen av event i corona-tider. Men vi vill ändå dokumentera händelserna i projektet så vi kan visa alla digitalt hur resan sett ut

 

Projektets tre företagsledare Gunnar, Gabriella och Kristina var på plats och svarade på frågor kring projektet samt avtäckte skylten på tomten och i och med det så avslöjades projektets namn: Villazero.

Det är Gunnar (Fiskarhedenvillans VD) som har köpt tomten där huset ska byggas och det är även Gunnar som ska bo i huset när det väl står färdigt.

PRESSMEDDELANDE

Det koldioxidneutrala småhuset i Borlänge är ett samverkansprojekt som Fiskarhedenvillan, Mondo Arkitekter Dalarna och Structor Byggteknik Dalarna driver tillsammans med stöd ifrån Region Dalarna. Syftet med projektet är att bygga ett koldioxidneutralt småhus i Borlänge. En unik möjlighet för oss inblandade att lära oss hur vi tillsammans ska bygga för mer hållbar framtid. Tomten är köpt och måndagen den 16e november avslöjades projektnamnet som också kommer att bli namnet på huset som komma skall. Låt oss presentera: VILLAZERO – det koldioxidneutrala småhuset i Borlänge.

Gunnar Jönsson, vd Fiskarhedenvillan säger: – Nu får vi utforska gränsen till vilken kunskap som finns och lära oss allt om hur man bygger hållbart. Att bygga hållbart på riktigt som fungerar i verkligheten.

Kristina Hansén, vd Structor byggteknik Dalarna säger: – Vi jobbar med teknik dagligen och den här byggnaden kommer ligga till grund för att utveckla våra byggtekniker.

Gabriella Hagman, vd Mondo arkitekter Dalarna säger: – Det här betyder jättemycket för Mondo, vi vill sprida hållbarhetsfrågor och få in det i vårt kundtänk.

Huset som planeras vara färdigbyggt vid årsskiftet 2021/2022 ska stå på en tomt i Paradiset, ett villaområde i Borlänge. Huset kommer inte att ha vilken boende som helst utan det kommer att vara Gunnar, Fiskarhedenvillans vd som flyttar in när det är färdigbyggt. Namnet Villazero uppkom på en namntävling som projektgruppen hade på sin uppstartsträff och ska kort och gott representera det koldioxidneutrala huset.

Villazero finns att följa på instagram @villazeroborlange samt under hashtagen #villazero.