Vi som är med

Villazero är ett samverkansprojekt och utöver de tre grundarna är det många viktiga företag som deltar för att förverkliga det koldioxidneutrala huset. Här kan du läsa om alla vi som är med i projektet.

Grundare

Entreprenörer

Mer om våra leverantörer

Om OrganoWood

OrganoWood är en patenterad svensk innovation som utvecklas och produceras i Sverige. OrganoWood är miljöklassat trä modifierat med kisel som ger lång hållbarhet och en vacker silvergrå nyans. Den patenterade teknologin ger träet rötskydd och skapar en vattenavvisande. Processen har utvecklats med inspiration från den naturliga fossiliseringsprocessen där mineraler tränger in och mineraliserar organiska material. Vid impregnering kopplas kiselämnen till träfibrerna som skapar en fysisk barriär mot rötsvamparna. 

Om Östberg Group

Östberg Group tillverkar och säljer energieffektiva och högpresterande ventilationsprodukter för ett hälsosamt inomhusklimat överallt där människor vistas. Med huvudkontor i Sverige säljs våra produkter genom ett globalt distributörsnätverk och helägda dotterbolag i mer än 80 länder.
Produktion sker vid 3 produktionsanläggningar i Sverige, Kina och Indien. Vår globala produktportfölj omfattar Fläktar, Energiåtervinningsaggregat och Roterande Värmeväxlare samt för vissa marknader Centraldammsugarsystem. Som en av de ledande aktörerna i Skandinavien för ventilationsaggregat med energiåtervinning i villor och lägenheter drivs vi av stor passion för innovation och ett hälsosamt inomhusklimat.

Om Masonite Beams

Masonite Beams är en av Europas ledande producenter av träbaserade lättbalkar. Med vårt moderna stomsystem formar du villor, skolor, flerbostadshus och byggnader upp till åtta våningar med stor flexibilitet. Idag erbjuder vi arkitekter, kommuner, husfabriker och snickare skräddarsydda lösningar med låg klimatpåverkan. Tillsammans kan vi forma byggnader med miljön i fokus.

Om Valbo Trä

Vi levererar förädlade trävaror till bygghandlare och hustillverkare över hela Sverige, i stora volymer – eller små. Det du behöver helt enkelt. Vi arbetar med råvara ifrån de norra delarna av Sverige, vilket innebär hög kvalitet på det virke vi förädlar. Vi tycker det är viktigt att det skall vara hållbart både i konstruktionen och för vår gemensamma miljö.

Om Intec

INTEC är en teknikonsult med komplett kompetens inom installationsteknik. Vi tror på människors inbyggda förmåga, och vilja, att samverka för att nå önskade resultat. Men för att nå en hållbar framtid krävs mer än bara teknik. Det börjar med en insikt eller två… Teknik kan göra livet bättre och vardagen lättare, minska påfrestningen på miljön och oss människor. Men det är insikt som gör att tekniken skapar värde.

Om Build Well

Build Well är experter på passivhus och energieffektivt byggande. Som arkitekter och ingenjörer kan vi bland annat erbjuda rådgivning, samordning, beräkningar och projektering av passiv- och lågenergihus. I samarbeten med internationellt ledande varumärken är vi en komplett leverantör av energieffektiva komponenter till skolor, villor, kontor, bostäder, slott och kojor.

Om fermacell®

fermacell®, som ingår i James Hardies varumärkesportfölj, levererar fibergipsskivor och fukt- och väderbeständiga Powerpanel® H2O-skivor för alla typer av byggnader – särskilt för projekt där tid och kostnad är av yttersta vikt. Banbrytande innovationer har gjort fermacell® till ett av de mest välkända byggmaterialen i branschen och den europeiska marknadsledaren för högkvalitativa fibergips- och cementbundna skivor.

SIGA kämpar mot klimatförändringar

Med förverkligandet av SIGA -visionen kan den globala energiförbrukningen minskas med 30%.

Den globala uppvärmningen är även ett resultatet av dåligt isolerade byggnader. 40% av den globala energiförbrukningen måste användas för uppvärmning eller kylning av inomhusluft. 

Däremot räcker 10% av energin om byggnaderna är ordentligt förseglade. Som det normalt ser ut idag läcker det mesta av den uppvärmda eller kylda inomhusluften okontrollerat från läckande tak, väggar och golv. SIGA, det schweiziska familjeägda företaget från Lucerne, tillverkar ett komplett läckagesäkert, energieffektivt klimatskal av membran, tätningstejper och tätningsmedel. 

Värme och kyla stannar ute så att det bara behövs lite energi för kylning och uppvärmning. 

”Vi strävar efter en värld där byggnader inte slösar energi” är visionen för SIGAs 500 anställda i 25 länder vilka dagligen strävar till att minska utsläppen av växthusgaser* och därmed avvärja klimatkatastrofen. *81% av det globala årliga energibehovet täcks idag av fossila bränslen som olja, kol och naturgas.

Om Uponor

Uponor är en tongivande internationell leverantör av lösningar som transporterar vatten i byggnader och infrastruktur. Med våra system för säker distribution av dricksvatten, energieffektivt inomhusklimat och pålitliga infrastrukturslösningar omtänker vi vatten för framtida generationer. Med ett engagemang för hållbarhet och en passion för innovation, utvecklar vi ny teknologi och system som bygger förtroende och berikar människors liv.

Om Sandå

Sandå är Sveriges största och enda rikstäckande målerikoncern. Vi finns på 60 orter runt om i landet och tillsammans är vi över 1 500 medarbetare som har bestämt oss för att skapa en ny syn på hantverk. Med kulör och skickliga penseldrag skapar vi vackra och funktionella ytor som människor tycker om och mår bra av. Ni finner oss i bostäder, kontor och i butiker.

Om Ahlsell

Som Nordens största grossist inom installationsprodukter, verktyg och maskiner har vi länge arbetat för att hjälpa Sveriges byggare, installatörer och hantverkare att kunna göra sina jobb. Vårt mål är att göra det enklare att vara proffs!

Om Women Building Sweden

Women Building Sweden är ett affärsnätverk i ByggDialog Dalarna för kvinnor i ledande befattningar inom bygg- och fastighetsbranschen. Nätverket har höga ambitioner och vill bidra till ett hållbart byggande så väl i Dalarna som i övriga landet. Women Building Sweden syftar till att vara en plattform för samverkan som leder till nya kontrakt och affärsmöjligheter, stärka kvinnor i branschen och bidra till en mer jämställd och innovativ byggsektor.

Raymond logo

Om Raymond

Raymond utvecklar och levererar högt kravställda och nyckelfärdiga solcellslösningar med ledande innovativa produkter inom solenergi. Alla produkter är anpassade för nordiskt klimat med fokus på prestanda, design, hållfasthet och garantier. Raymond blev vinnare av Red Herring Europé Top 100 år 2020.

Om Mora

Mora Armatur förenar exklusiv design med hantverk och innovation. I badrum och kök världen över finns våra produkter. Noga utvalda för att möta proffsens krav på attraktiv design, hög kvalitet och funktionalitet med en hänsyn till miljön. I snart ett sekel har Mora Armatur tagit fram ikoniska produkter och drivit på designutvecklingen i Skandinavien, det är vårt arv och
vår historia, och det tänker vi fortsätta med. För vår drivkraft är att skapa hållbara vattenupplevelser i världsklass. Inom Mora Armatur står hållbarhet och jämställdhetsfrågor högt på
agendan, det genomsyrar allt vi gör och vägleder oss i vardag. Därför ser vi framemot att vara en del av projektet Villazero. För att kunna lära oss ännu mer om hållbart byggande och en hållbar framtid, men även hur vi kan vara ännu mer bidragande i att få en mer jämställd bransch. För att lyckats skapa hållbara vattenupplevelser i framtiden så måste vi börja använda vatten med omtanke och där är Villazero ett bra exempel.

Om Hunton Fiber 

Hunton är en av Nordens ledande producent av byggmaterial som huvudsakligen är baserade på träfiber från norsk skog, en förnybar råvara.
Träflis, som är en restprodukt från lokala sågbruk, är vår viktigaste råvara. Genom att utnyttja flisen till att skapa nya produkter bidrar vi till att hela timmerstocken utnyttjas och att ingenting går till spillo.

Trä är en förnybar resurs, och trä och trämaterial lagrar kol genom hela livstiden.

Allt trävirke vi använder i produktionen kommer från PEFC™-certifierat skogsbruk.

Om Cosentino

Vi är ett globalt företag från Spanien: Vi distribuerar innovativa ytor för arkitektur- och designvärlden i 114 länder. Vår kundservice och erfarenhet är vår existensberättigande och en av anledningarna till varför detta utrymme är utformat speciellt för dig som professionell.

Vi erbjuder både råskivor och skräddarsydda lösningar för stenproducenter, designers, arkitekter och slutkunder genom våra varumärken Silestone, Dekton, Sensa och Scalea, med material som en hybridyta med naturliga mineraler och återvunnet material, natursten och den exklusiva ultrakompakta ytan, alla med certifierad maximal kvalitet.

Om Sweco

Sweco är Europas ledande arkitektur- och teknikkonsult. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 17 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Hållbarhet är affärskritiskt för Sweco. Vår största möjlighet att göra skillnad ligger i vår förmåga att leda och erbjuda vår expertis i uppdrag som bidrar till en mer hållbar samhällsutveckling, till exempel genom att säkerställa tillgång till rent vatten, en effektiv infrastruktur och hållbara energilösningar.

Om Schneider Electric

Vårt syfte på Schneider är att ge alla möjlighet att göra det mesta av vår energi och våra resurser som gynnar utveckling och hållbarhet för alla. Vi ser till att Life Is On.

Vi vill vara din digitala partner för ökad hållbarhet och effektivitet.

Vi driver digital transformation genom att integrera världsledande process- och energiteknik, uppkopplade produkter, styrning, programvara och tjänster på alla nivåer genom hela livscykeln för hem, byggnader, datacenter, infrastruktur och industrier.

Om Swedoor

Swedoor är Sveriges största dörrleverantör och har ett brett sortiment av dörrar för både kommersiellt och privat bruk. 

 

Hur vi deltar i projektet

 Till VillaZero har Swedoor levererat innerdörrar samt karmar av trä. Swedoor strävar efter att vara branschledande inom miljövänliga metoder och produkter. Vi har åtagit oss att verka för en hållbar framtid oavsett om det handlar om global miljöpåverkan eller våra interna verksamhetsförhållanden. 

Vårt engagemang för hållbarhet syns i hur vi utvecklar mer miljövänliga produkter. För att åstadkomma detta har vi antagit principer för återvunnet material samt förnybar energi och hämtar i allt större utsträckning material från hållbara källor.

Om Isolerab

Isolerab AB är dalarnas ledande lösullsentreprenör med fokus på miljö och hälsa. Vi tror på den rätta lösningen framför den enkla där vi enbart arbetar med naturmaterial med miljöfördelar – Träfiber och Cellulosa, som också är det isoleringsmaterial som lämnar lägst Co2 avtryck efter sig. Det gör att vi tillsammans med våra kunder bidrar till en mer hållbar framtid. För Isolerab är arbetsglädje, kvalité, jämställdhet och mångfald viktiga grundpelare för att utveckla och utvecklas.

Villa Zero är därför ett självklart projekt för Isolerab att delta i, där vi understödjer med certifierade lösullsinstallatörer som isolerar golv, väggar och tak. Vi ser med tillförsikt fram emot projektet, att utbyta erfarenheter och lära av varandra men också diskutera nutid, framtid och vision som rör ett hållbart byggande och i förlängningen ett hållbart samhälle.

Om Puustelli

Puustelli strävar efter att göra det enkelt och bekvämt att skaffa sig ett nytt högklassigt kök. 

Ett brett sortiment av funktionella och oömma köksmöbler i finländsk design och ett omfattande serviceerbjudande garanterar att varje kund kan få det kök som önskas. 

Puustelli tänker på framtiden. Därför har miljö- och hållbarhetsfrågor varit en central del i produktutvecklingen i över 20 år. Det mest framgångsrika resultatet av detta hittills är kökskonceptet Puustelli Miinus, ett supermiljökök som halverar miljöpåverkan jämfört med ett standardkök.

Om Sluta Gräv

Sluta Gräv är uppstickarna inom byggsektorn som vill revolutionera branschen och omvända världen med våra egenutvecklade markskruvar. Sedan starten 2012 har vi arbetat med kvalitet i varje led med framtiden i fokus. Med markskruvar från Sluta Gräv erbjuder vi marknaden ett modernt och kostnadseffektivt alternativ på markförankring som snabbt och hållbart skapar ett stabilt markfundament för stora och små byggprojekt. Våra markskruvar sänker CO2 avtrycket med 60 procent jämfört med att använda betongplintar. Vi är långsiktiga och tänker cirkulärt och hållbart i alla lägen.

Om ByggDialog Dalarna

ByggDialog Dalarna är en branschförening för bygg- och fastighetssektorn i Dalarna med uppdraget att stötta och utveckla branschen mot ett mer hållbart byggande. Vår övertygelse är att det är lättare att samverka och åstadkomma någonting tillsammans än att på egen hand försöka göra en förändring. I grunden är ByggDialog Dalarna, ett forum där vi tillsammans kan stärka och utveckla branschen.

Om Byggpartner

ByggPartner är ett renodlat byggföretag som verkar i Dalarna, Gästrikland, Mälardalen och Stockholm.
Vårt arbetssätt bygger på en sund värdegrund och genomförs i samverkan och med effektiva arbetssätt. Då skapar vi största möjliga nytta för våra kunder och för samhället.

Om Dalarnas försäkringsbolag

Dalarnas Försäkringsbolag är ett av de största länsförsäkringsbolagen i Sverige, med . Vi är 422 anställda och har kontor i Falun, Borlänge, Avesta, Leksand, Ludvika, Mora och Malung. Vi erbjuder ett brett utbud av försäkringar och banktjänster för privatpersoner, företag och lantbruk. 77% av alla hushåll i Dalarna är kunder i Dalarnas Försäkringsbolag.

Strävan efter långsiktig hållbarhet är en naturlig del av vår verksamhet.

Om LK Systems

LK Systems är ledande i Norden inom lösningar för värme- och tappvattensystem. Våra system är enkla att installera och i vår prefabriceringsanläggning tillverkar vi även skräddarsydda system som ytterligare förenklar installationen. Från idé till färdig produkt, här får du de smartaste lösningarna, idag och i framtiden.

Sedan 1910 har vi varit verksamma på den skandinaviska VVS-marknaden och genom att ständigt vara lyhörda för marknadens behov och arbeta nära branschens samtliga aktörer har vi utvecklat ett unikt systemtänkande. Idag är våra VVS-lösningar ett självklart förstahandsval för många. Det är vi stolta över. Samtidigt som det sporrar oss att förändra och förbättra än mera, och att fortsätta ta fram marknadens bästa produkter och system.

Om Gustafs

Vackra interiörer har varit Gustafs medium i över hundra år. Under resans gång har vi integrerat vår kunskap inom snickeri och skräddarsydd montering med den industriella efterfrågan av dagens byggprocesser.
Med egen tillverkning i orten Gustafs i Dalarna tillhandahåller Gustafs exklusiva vägg- och takbeklädnader med högklassiga och unika egenskaper när det gäller akustik, brandsäkerhet och klimatneutralitet. Gustafs panel- och linearlösningar hittas idag runt om i världen och i de mest prestigefyllda byggnaderna och privata hem.

Om CRAMO

Vi stöttar små och stora byggprojekt. När det kommer till uthyrning av byggmaskiner och byggmaterial har vi på Cramo lång erfarenhet – både när det kommer till stora och små byggprojekt. Den erfarenhet och kompetens som våra medarbetare samlat på sig gör att vi vet vad man ska tänka på för ett lyckat byggprojekt; detta delar vi gärna med oss av i form av tips och råd och guidning. Vi förser projekt Villa Zero med den utrustning som behövs för att kunna bygga huset. Därmed har projektet alltid säker och modern utrustning, vilket är grundstenarna i ett effektivt byggprojekt.  Utöver vår ordinarie utrustning så testkör vi våra nya smarta skärmar där man i realtid kan följa projektets energiförbrukning och se hur mycket CO2 det krävs för att framställa elen. Vi på Cramo jobbar ständigt för en mer hållbar byggbransch genom att sprida kunskap om fördelarna med att hyra sin utrustning. Vår ambition är att gå i bräschen, främja hållbarhet i uthyrningsbranschen och uppfylla de krav som våra kunder och leverantörer ställer på oss.