Topasen

Det här huset sticker ut i mängden både exteriört, med de spännande taken på olika nivåer, och interiört med den härliga rymden. Den skyddade entrén är praktisk, och upplyst om kvällen känns den dessutom såväl varm som välkomnande.

Invändig yta: 140.4m²
Plan 1: 140.4m²
Antal rum: 5
Varav sovrum: 3
Takvinkel: 18°
Pris: 1 466 000 SEK
Skapa en husbudget Beställ katalog
Planlösning Arkitekten har ordet

Kikar man in genom sidoljuset till entrédörren anar man de 4 häftiga kub-formade fönstren i den bortre gaveln. Dessa fönster blir också väldigt karakteristiska för huset. Innanför dörren finns volymen - det höga snedtaket som sträcker sig genom hela sällskapsdelen och genom hela den högra huskroppen. Sällskapsdelen är öppen och öppnar, med de generösa fönsterpartierna, upp mot uteplatsen och trädgården utanför. Med en kamin placerad mellan vardagsrum och kök så får man en mysig stämning. Två bra barnrum kring ett uppskattat mediarum/allrum, här finns plats för allt från tv-spel och dator till symaskin och bäddsoffan till gästerna. Föräldrardelen är generös med egen utgång till uteplatsen, privat badrum och ett dressingroom. ”

Energiberäkning
Malmö
Frånluftsvärmepump 32,9 kWh/m2 ,år
Bergvärmepump 26,1 kWh/m2 ,år
Luft-/vattenpump 34,2 kWh/m2 ,år
Fjärrvärme 76,7 kWh/m2 ,år
Stockholm
Frånluftsvärmepump 39,9 kWh/m2 ,år
Bergvärmepump 29,9 kWh/m2 ,år
Luft-/vattenpump 39,5 kWh/m2 ,år
Fjärrvärme 87,0 kWh/m2 ,år
Umeå
Frånluftsvärmepump 60,6 kWh/m2 ,år
Bergvärmepump 39,5 kWh/m2 ,år
Luft-/vattenpump 53,8 kWh/m2 ,år
Fjärrvärme 112,5 kWh/m2 ,år
Husets energiprestanda mäts i enheten kWh/m², år och kallas Primärenergital. Primärenergitalet baseras på husets placeringsort samt vilken mängd och typ av energi som levereras till huset. Den levererade energin som omfattas av Boverkets byggregler är den energi som avses för uppvärmning, eventuell komfortkyla, tappvarmvatten och fastighetsenergi.

Läs mer om BBR:s definition av Primärenergital
3D Visning
3d icon

Några av våra kunders versioner av Topasen

Kontakta oss idag