Tidlös 08

Tidlös 08 är ett sluttningshus med traditionell karaktär som med sin kvadratiska form är enkel att placera på de flesta sluttande tomter. Den kvadratiska huskroppen innebär även att det är enkelt att byta riktning på taket för att anpassa huset efter egna önskemål och tomtens förutsättningar.

Invändig yta: 161.1m²
Plan 1: 80.1m²
Plan 2: 81m²
Antal rum: 6
Varav sovrum: 4
Takvinkel: 27°
Pris: 1 285 000 SEK
Skapa en husbudget
Planlösning Arkitekten har ordet

Från den praktiska entrén med funktionell yta för avhängning av ytterkläder ser man via den raka trappan till ovanvåningens vackra parfönsterdörrar som öppnar sig mot husets trädgård. Den centralt placerade trappan binder på ett fint sätt samman våningsplanen och skapar ett naturligt rörelsemönster i huset. På entréplanet ryms ett allrum, tre väldisponerade sovrum, wc/d, tvättstuga och en praktisk klädkammare. Ovanvåningens öppna planlösning är enkel att möblera då väldefinierade ytor skapats för att rymma både matsalsmöbel och soffgrupp. Sovrummet har en generös klädkammare som lämpar sig väl att inreda som en walk-in-closet. ”

Energiberäkning
Malmö
Frånluftsvärmepump 27,8 kWh/m2 ,år
Bergvärmepump 25,0 kWh/m2 ,år
Luft-/vattenpump 29,7 kWh/m2 ,år
Fjärrvärme 59,4 kWh/m2 ,år
Stockholm
Frånluftsvärmepump 31,5 kWh/m2 ,år
Bergvärmepump 28,9 kWh/m2 ,år
Luft-/vattenpump 34,0 kWh/m2 ,år
Fjärrvärme 67,1 kWh/m2 ,år
Umeå
Frånluftsvärmepump 42,8 kWh/m2 ,år
Bergvärmepump 38,8 kWh/m2 ,år
Luft-/vattenpump 45,5 kWh/m2 ,år
Fjärrvärme 86,5 kWh/m2 ,år
Husets energiprestanda mäts i enheten kWh/m², år och kallas Primärenergital. Primärenergitalet baseras på husets placeringsort samt vilken mängd och typ av energi som levereras till huset. Den levererade energin som omfattas av Boverkets byggregler är den energi som avses för uppvärmning, eventuell komfortkyla, tappvarmvatten och fastighetsenergi.

Läs mer om BBR:s definition av Primärenergital
3D Visning
3d icon

Kontakta oss idag