Porfyren

Med sin kubistiska utformning och minimalistiska formspråk är Porfyren ett hus som sticker ut från mängden. Här är det de anspråkslösa detaljerna som väcker intresset. Det stilrent takade entrépartiet följs upp invändigt av ett effektfullt ljusschakt med full takhöjd genom båda våningsplanen och ett högt glasparti.

Invändig yta: 162m²
Plan 1: 81m²
Plan 2: 81m²
Antal rum: 5
Varav sovrum: 4
Takvinkel:
Pris: 1 706 000 SEK
Skapa en husbudget Beställ katalog
Planlösning Arkitekten har ordet

Den kvadratiska formen skapar en yteffektiv huskropp som är enkel att placera på tomten. Planlösningen är öppen och luftig med extra takhöjd (2,6m) i entréplanet. Den effektfulla fönstersättningen skapar fin kontakt med omgivningen samtidigt som den bidrar till en intresseväckande inomhusmiljö. Föräldrasovrummet erbjuder smarta förvaringslösningar i form av två separata utrymmen bakom sänggaveln. Ovanvåningens två klädkammare kan enkelt göras om till ett extra barnrum.”

Energiberäkning
Malmö
Frånluftsvärmepump 30,7 kWh/m2 ,år
Bergvärmepump 27,6 kWh/m2 ,år
Luft-/vattenpump 33,6 kWh/m2 ,år
Fjärrvärme 48 kWh/m2 ,år
Stockholm
Frånluftsvärmepump 36 kWh/m2 ,år
Bergvärmepump 31,8 kWh/m2 ,år
Luft-/vattenpump 39,6 kWh/m2 ,år
Fjärrvärme 61,8 kWh/m2 ,år
Umeå
Frånluftsvärmepump 48,5 kWh/m2 ,år
Bergvärmepump 39,5 kWh/m2 ,år
Luft-/vattenpump 52,7 kWh/m2 ,år
Fjärrvärme 84,5 kWh/m2 ,år
Husets energiprestanda mäts i enheten kWh/m², år och kallas Primärenergital. Primärenergitalet baseras på husets placeringsort samt vilken mängd och typ av energi som levereras till huset. Den levererade energin som omfattas av Boverkets byggregler är den energi som avses för uppvärmning, eventuell komfortkyla, tappvarmvatten och fastighetsenergi.

Läs mer om BBR:s definition av Primärenergital
3D Visning
3d icon

Några av våra kunders versioner av Porfyren

Kontakta oss idag