Nyköping

Bo i Skärgårdsmiljö, med matupplevelser utöver det vanliga, och där friluftslivet finns tillgängligt året runt.

Kontaktpersoner

Dan Jaget

  • 08-400 147 61
  • dan.jaget@fiskarhedenvillan.se

Skandiamäklarna: Mats Axner, 070-772 77 21        läs mer  

Svärdsklova - Skärgårdsskogen

Bakgrund

1938 var året då svenskarna för första gången fick två veckors obligatorisk semesterledighet. Samma år såldes även Svärdsklova till företaget Asea som hade ambitionen att skapa ett semesterparadis för sina anställda. De hade blivit helt hänförda av Svärdsklovas natur och tyckte att det var unikt i sitt slag med kombinationen av klippor, tallar och öppna ängar. En genuin skärgårdsmiljö, med direkt landförbindelse, som redan då var eftertraktat. Under årens lopp fortsatte man att uppföra ett flertal skärgårdsstugor i olika storlekar för att tillgodose Aseas duktiga arbetares semesterbehov. Stugorna byggdes i dåtida modern stil, målades i svart kulör med vita knutar och placerades på de absolut bästa lägena i området. Sedan dess har Svärdsklova förknippats med ledighet, lugn och rekreation – en semesterby där fiske, sol och segling skapat många sommarminnen för både barn och vuxna över generationer. Från och med november 2018 är Profura ny ägare till Svärdsklova och visionerna om att förvalta och utveckla Aseas sommarparadis flödar.

Skärgårdsskogen i Svärdsklova utformas med ambitionen om att enkla, småskaliga husformer med nätta detaljer skapar helheten i en naturskön miljö. Genom ett gemensamt framtaget gestaltningsprogram förenas de två hustillverkarna, Intressanta Hus och Fiskarhedenvillan för att tillsammans förverkliga visionen om Svärdsklova.

Under 2021 kommer kommunalt VA att anslutas vilket ytterligare bidrar till att inte bara naturtomten, utan även huset blir mera underhållsfritt så att du bara kan slappna av i denna fantastiska miljö.

Läs mer om de lediga tomterna och husen på: www.skargardsskogen.se

MARELD FRITID

TYP: 1,5-PLAN
INVÄNDIG YTA: 126,3 m2
ENTRÉPLAN: 84,5 m2
PLAN 2: 41,8 m2
ANTAL RUM: 5
VARAV SOVRUM: 3

Mareld fritid är ett modernt och stilfullt ladhus med stora fönsterpartier. Invändigt möts man av en stor social yta där hela familjen kan samlas under lediga stunder. Vardagsrummet har öppet i nock och fin kontakt med ovanvåningens allrum.

AMETISTEN FRITID

TYP: 1-PLAN
INVÄNDIG YTA: 83,2 m2
ANTAL RUM: 3
VARAV SOVRUM: 2

Ametisten fritid är ett fritidshus i kubistisk minimalism som på ett diskret sätt smälter in i sin omgivning. De invändiga ytorna är som gjorda för avkopplande dagar nära naturen. Stora fönsterpartier och högt i tak skapar en ljus och luftig atmosfär i husets umgängesytor.

Säljs av Skandiamäklarna