Brf Älvrosen

På landet i stan? I natursköna Alsbäck bor du med utsikt över gröna ängar och närhet till Dalälven, samtidigt tar det inte ens 10 minuter att köra in till centrala Borlänge. Du når också Falun på bara 20 minuter. Här kan du njuta av lugnet och friluftslivet men ändå snabbt och enkelt kunna få tillgång till all tänkbar service, butiker och nöjen.

Fiskarhedenvillan bygger nu 22 bostadsrätter i radhusformat, om 4 rum och kök fördelat i två plan. De arkitektritade huskropparna med sina traditionella faluröda fasader smälter vackert in i landskapet samtidigt som interiören erbjuder alla moderna bekvämligheter som kan önskas. En hög kvalitet av material och produktval sätter sin prägel på husen inifrån och ut. Här kan du njuta av en egen liten trädgård och dessutom få tillgång till generösa grönytor med plats för lek och aktiviteter.

Snabbfakta

  • Hustyp: Radhus
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Boarea: 104,5 kvm
  • Planlösning: 4 rok i 2 plan
  • Trädgårdsarea: 150 – 831 kvm
  • Avstånd till Borlänge Centrum: 6 km
  • Avstånd till Dalsjö Golf: 2,5 km
  • Avstånd till Torsångs IP: 5 km
  • Avstånd till Uvbergsvikens badplats: 6 km

 

Ta en rundtur i lägenheterna

Med vår lägenhetsväljare kan du titta in i varje enskild lägenhet. Här kan du se precis vilka lägenheter som finns tillgängliga, hur planlösningen ser ut och självklart kan du också gå på digital rundtur. Tips! Här kan du också se måtten på alla invändiga väggar, så att du redan nu kan planera för din inredning.

Låter det intressant? Kontakta mig eller skicka intresseanmälan

Intresseanmälan Brf Älvrosen

Området

Alsbäck ligger endast 6 km från Borlänge centrum men ändå landar du mjukt i ett vackert lantligt landskap. Här samsas klassiska Dalagårdar och mysiga villor längs med Dalälvens strand. Bland vidsträckta ängar och gröna lundar planeras nu också BRF Älvrosen med 22 bostadsrättsradhus, vilka fördelas i 7 huskroppar som tillsammans ramar in två trivsamma innergårdar med lekplats och umgängesytor. Varje radhus har dessutom en privat trädgårdstäppa och till varje bostad ingår även carport med tillhörande kallförråd. Närområdet bjuder också in till många alternativ av sport- och friluftsaktiviteter genom promenadstråk, längdskidsspår, golfbana, tennisplan, utegym m.m.

Husen

I de arkitektritade radhusen möter moderna detaljer det klassiskt tidlösa. Fasaden i faluröd träpanel har träskjutportar och generösa fönsterpartier. Hela interiören präglas av ljus, rymd och vackra vyer tack vare fönstersättningen. Nedre plan har öppna sociala ytor mellan matplats och vardagsrum, samt funktionella ytor som WC/Dusch och tvättstuga. Övre plan bildar husets privata sfär med tre sovrum, badrum och två rejäla klädkammare. Uppvärmning sker separat för respektive radhus med egen frånluftsvärmepump kopplat till vattenburen golvvärme.

Inredningen

Det välplanerade parallellköket från Ballingslöv har gott om skåpsutrymme, och det utrustas med vitvaror från Siemens. Ekparkett läggs genomgående i huset förutom i entré och våtutrymmen. Badrum och WC/Dusch utrustas med kakel och klinker, kommod från Ballingslöv och duschväggar i klarglas. Tvättstugan har klinkergolv och målade väggar samt att både tvättmaskin och torktumlare ingår. Även i hallen läggs ett praktiskt klinkergolv.

Ord från arkitekten

Området:

När vi utformade Älvrosen utgick vi från platsen och lät oss inspireras av den omkringliggande kulturmiljön där odlingslandskapets ändamålsenliga arkitektur fått stå modell för huskropparnas gestaltning. Området är planerat runt två gårdstun som skapar en känsla av trygghet och gemenskap, en plats där barnen kan leka fritt samtidigt som middagen förbereds med grönsaker hämtade direkt från trädgårdslandet. De eleganta entrépartierna med sina karakteristiska skjutportar länkar på ett flexibelt sätt samman det gemensamma med det privata där man själv avgör i vilken grad man vill ta del av det gemensamma livet på gårdstunet.

Exteriör:

Traditionella material och detaljer som faluröda träfasader, skjutportar och tak klädda med lertegelpannor har varsamt kombinerats med moderna inslag som generösa fönsterpartier, en monokrom färgskala och ett minimalistiskt detaljutförande som tillsammans ger ett uttryck som andas såväl funktion som tidlös elegans.

Interiör:

Entréplanet är socialt och erbjuder en ljus och luftig planlösning med fin rumslighet och god möblerbarhet. Kökets arbetsyta är praktiskt avskärmad från den öppna planlösningen utan att göra avkall på kontakten mellan kök och vardagsrum. Trappans centrala placering ger en fin kontakt mellan våningsplanen. Ovanvåningen är av en privatare karaktär och rymmer tre väldisponerade sovrum, ett badrum och gott om förvaringsmöjligheter för hela familjen. Hela interiören präglas av ljus och kontakt med omgivningarna via de generösa fönsterpartierna.

Planlösning

Hitta hit