De tar vare på øyeblikkene

Det vakre Berguven-huset ligger idyllisk til i en liten skråning ved elven Kolbäcksån. Det ser nesten ut som om huset alltid har stått der. Men det har det naturligvis ikke. Huset har rukket å få tre år på nakken, men familien har bodd på tomten lenger enn det ...  

En husbrann er nok noe av det verste man kan bli rammet av. Det skjedde med familien Gustafsson for fire år siden. Alle i familien kom seg ut av huset i tide, men det kunne ha gått riktig ille.

– Vi lå og sov da det begynte å brenne, men vi klarte oss heldigvis. Derimot mistet vi alt vi eide, sier Anneli Gustafsson fra Smedjebacken.

Huset som brant ned, var et temmelig ordinært teglsteinshus, men på en utrolig vakker tomt. Anneli og ektemannen Jens trivdes og barna Nicklas og Markus trivdes. Beliggenheten kunne ikke bli stort bedre, men etter brannen var det mange følelser i sving. Hva skulle de gjøre nå? Bygge opp igjen huset? Flytte og begynne på nytt et annet sted?  

Familien valgte å bli boende og bygge et nytt hus som minner veldig lite om det forrige huset. Nå i ettertid kan Anneli konstatere at de tok rett beslutning.

– Man vet jo aldri hvordan det vil bli når man har opplevd noe så traumatisk, men for oss ble dette riktig. Vi elsker huset! Vi er spesielt fornøyde med det store kjøkkenet. Vi tok bort et rom for å gjøre kjøkkenet større og det har vi ikke angret på.  

Rødt hus med hvite hjørner  

Anneli og Jens valgte å bygge skråhuset Berguven. Et stort, rødt hus med hvite hjørner som smelter perfekt inn i den lille idyllen.

– Vi valgte Berguven fordi vi synes at det er et fantastisk vakkert hus. Vi ville også ha et lyst hus med store, åpne flater og det har vi fått.  

Anneli og Jens valgte å ikke gjøre noe selv da de bygde huset. Derimot valgte de bort visse deler og kjøpte dem inn på egen hånd. Det fungerte veldig bra.

– Fiskarhedenvillan var virkelig imøtekommende. Det føltes ikke som om vi skapte problemer på noen måte. Det var i stedet fritt frem for oss å finne den løsningen som var best for oss.

Den 1. november 2007 stod huset ferdig og Anneli minnes hvor lykkelige de var da de endelig kunne flytte inn.

– Vi hadde bodd i en leilighet midlertidig og sett hvordan huset tok form. Vi lengtet virkelig etter å få flytte inn!  

Nå har det gått noen år siden innflyttingen og familien har rukket å bygge en stor uteplass ned mot elven og et herlig, temperert utendørsbasseng. Den varme sommeren 2010 ble bassenget brukt flittig.

– Hvis det er noe vi har lært av alt det vanskelige vi har vært gjennom, så er det at det gjelder å ta vare på livet og de øyeblikkene man har sammen. Nå har vi et hus der vi virkelig kan leve slik, konstaterer Anneli.