De elsker Domherre-huset

Noen dager før julaften for drøyt to år siden flyttet familien Gauffin i Nyköping, Sverige inn i sitt hvite Domherre-hus. De har aldri angret på at de valgte dette huset. Allerede første gangen de gikk inn i et Domherre-hus, følte de at dette var huset for dem.

– Hallen er vi veldig forelsket i, sier Nathalie. Det er åpent og luftig, akkurat som det skal være når man har barn som løper ut og inn. Ja, og så en schæfer naturligvis …  

Etter noen år i en tomannsbolig følte Nathalie, Victor og Felicia Gauffin at det var på tide med en enebolig. Familien var dessuten i ferd med å bli større – familiens minstemann Theodore lå i magen og mer plass stod høyt på ønskelisten. Men det der med å finne et hus var lettere sagt enn gjort. Nyköpingsparet så til og med på hus i Stockholm, ti mil unna, uten å finne noe som passet.

– Vi fant ikke noe hus som føltes helt bra. Det var brune lister og mye som måtte gjøres med husene. For de pengene kunne vi like gjerne bygge nytt.

Tomten fant de hjemme i Nyköping i Arnö, området der Nathalie har vokst opp. Paret begynte å lete etter en egnet husleverandør, og det viste seg å være ganske lett.

– Ettersom vi ville ha et hus som var stedsbygd, så var det ikke så mange leverandører å velge mellom. De der forproduserte husveggene var ikke noe for oss. Det føltes ganske opplagt for oss at vi skulle velge Fiskarhedenvillan. Vi synes at husene føles solide og gode. Det er ”ordentlige” materialer og mye tre.

Slippe trapper  

Nathalie og Victor ville ha et ettplanshus for å slippe trapper og for at de skulle kunne bli boende i huset hele livet. De besøkte et Domherre-hus og følte straks at dette var deres hus.

– Det var bare wow, dette er oss, sier Nathalie. Vi har tegnet om huset en del slik at det passer perfekt for oss. Vi har blant annet forlenget det og gjort om soveromsdelen. Vi ville ikke ha en korridor ved soverommene og har i stedet laget et allrom til barna slik at de har et rom å leke i. Når de blir større, er det et perfekt rom for å ha venner på besøk. Dessuten ble planløsningen åpen på denne måten.

Familien valgte også en annerledes kjøkkenløsning der kjøkkenet domineres av en enorm kjøkkenøy. All oppbevaring finnes i skuffer, overskap eksisterer ikke.

– Vi har også valgt en annen kjøkkenleverandør enn standard og denne valgfriheten liker vi virkelig. Det er ikke noe problem å velge til, velge bort eller forandre.

– Her skal vi bo i all evighet, sier Nathalie. Vi trives kjempegodt og det gjør barna også. Snart skal vi også bli et fosterhjem, vi har plass til en til i huset og ser frem mot å få ønske velkommen et barn som trenger en trygg familie.